Gerritsen Theaterkostuums

Contact Engels Nederlands

Home

Gerritsen Theaterkostuums is gevestigd aan de Weteringschans 116, 1017 XT  Amsterdam.

Onze openingstijden zijn maandag van 11.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. 

Telefoon: 020 6237429.

Al drie generaties lang begeeft Gerritsen zich in de wereld van theater, televisie en film. Wijlen Joop Gerritsen opende in 1878 de deuren, - Weteringschans 116! -van zijn atelier om van daaruit zijn diensten als grimeur en kapper aan te bieden. ‘Jo Gerritsen’, zoals zijn bedrijf werd gedoopt bediende grote Theatergezelschappen en de destijds beroemde historische optochten. De tweede generatie Joop Gerritsen diende zich aan en vanaf toen werden de theatergezelschappen en de optochten voorzien van kostuums. Al snel wisten ook andere kostuumbehoeftigen de weg naar Gerritsen te vinden: particulieren, bedrijven en bedrijven actief in de zogenoemde entertainment industrie.

Tijdens de derde generatie Joop Gerritsen, kwam daar steeds vaker Myriam Pol over de vloer. Zij werkte als costumière en styliste met haar eigen bedrijfje ‘De Costumiers’ in Hilversum en werd een vaste klant. Toen in 1995 bekend werd dat Joop Gerritsen opvolging zocht, was Myriam daar. ‘Jo Gerritsen’ werd omgedoopt tot ‘Gerritsen Theater Kostuums’, en niet alleen de naam veranderde. De nadruk kwam te liggen op de verhuur van kostuums. Er werd fors geïnvesteerd in nieuwe pakken. Waar de derde generatie Gerritsen meer een voorliefde had voor het kappen en grimmen, zo heeft Myriam een voorliefde voor kostuums. Zij concentreert zich met haar team op de verhuur, het ontwerpen èn het vervaardigen van kostuums. Gerritsen grossiert in de historische juistheid van de pakken zowel in het grotere als het minuscule detail. En het gebeurt regelmatig dat musea kostuums huren om een bepaalde expositie te versterken met kleding uit die tijd. De afgelopen jaren heeft Myriam met haar team het oog voor detail nog meer zijn werk laten doen. Ontstaan is een rijke selectie aan kostuums voor de meest uiteenlopende gelegenheden; van televisie- en filmproducties tot verjaardags- en themafeesten, van bruiloften tot tentoonstellingen.

Deze site dient om u een indruk te geven wat wij hebben en allemaal kunnen. Een kostuum is iets persoonlijks, het uiterlijk van een pak verandert door de persoon die het aan heeft. Wij nodigen u graag uit om samen met u een pak uit te zoeken wat als gegoten zit. Niet alleen op uw lichaam, zeer zeker ook op uw idee!


home